domingo, 6 de abril de 2008

El Tragaluz


El Tragaluz
El restaurante se esconde tras el animado Campo del Príncipe, en el corazón del barrio residencial del Realejo. Fundado por Mustafa Akalay, un marroquí local muy conocido, y regentado por su esposa cántabra, Tita, este establecimiento informal y decididamente original se creó como punto de encuentro gastronómico y cultural entre Oriente y Occidente.Aquí han comido muchos de los más prominentes intelectuales del mundo islámico, desde el escritor español Juan Goytisolo hasta el novelista libanés Amín Maluf. La comida es, de hecho, la mejor de Granada y es el único lugar de la ciudad donde disfrutar de la fusión de la potente cocina casera española y el refinamiento islámico.
Michael Jacobs, writer
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guardian.co.uk Travel Web

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This restaurant lies hidden behind the lively Campo del Principe, in the heart of the residential district of the Realejo. Founded by the local Moroccan celebrity Mustafa Akalay, and run by his Cantabrian wife Tita, this informal and decidedly eccentric establishment was intended as a cultural and gastronomic meeting-place between east and west.
Many of the major intellectual figures associated with the Islamic world, from the Spanish writer Juan Goytisolo to the Lebanese novelist Amin Maalouf, have eaten here. The food is indeed by far the best in Granada, and it's the only place in the city where you can enjoy a fusion of gutsy Spanish home cooking and Islamic refinement.
Michael Jacobs, writer
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